Thủ tục xin visa Du lịch, thăm thân Tây Ban Nha

Thị thực du lịch / thăm thân nhân: ngắn hạn
Thời gian lưu trú dài nhất là 90 ngày trong  khoảng thời gian 6 tháng.

1. Đơn xin thị thực : điền chữ in hoa vào tất cả các mục, vui lòng ký đơn . Trường hợp vị thành niên và người tàn tật, bố mẹ hoặc ngừoi đại diện hợp pháp của người đó phải ký vào đơn.
2. Hộ chiếu : có giá trị ít nhất 3 tháng trước ngày dự định rời khỏi lãnh thổ Shengen của chuyến đi cuối cùng. Hộ chiếu phải có ít nhất 2 trang còn trống và được cấp trong vòng 10 năm trở lại. Một bản copy khổ A4 tất cả các trang hộ chiếu gốc ( kể cả trang trắng ). Nếu có hộ chiếu cũ thì phải trình bản gốc và nộp kèm 1 bản copy khổ A4 của các hộ chiếu này
3. Sơ yếu lý lịch của người xin thị thực, theo mẫu của đại sứ quán cung cấp ( không dành cho hộ chiếu ngoại giao và ngừoi dưới 16 tuổi )” VUI LÒNG NHẤP VÀO ĐÂYĐỂ TẢI MẪU ĐƠN”Mẫu đơn cho du lich thăm thân nhân” VUI LÒNG NHẤP VÀO ĐÂY ĐỂ TẢI MẪU ĐƠN”
4. Một ảnh màu chụp gần đây nhất, cỡ ảnh hộ chiếu, chụp thẳng mặt, nền trắng và có ghi rõ họ tên phía sau ảnh. Có thể dán ảnh vào phần tương ứng trong đơn , nhưng không dung ghim bấm.
5. Bảo hiểm du lịch : ( không áp dụng cho hộ chiếu ngoại giao và hộ chiếu công vụ ): bảo hiểm phải có giá trị tối thiểu 30,000 UR và có giá trị toàn bộ các nước thành viên khối Schengen. Thời hạn của bảo hiểm phải bao gồm toàn bộ thời gian lưu trú tại lãnh thổ Shengen, tức là kể từ ngày vào nước thành viên là điểm đến đầu tiên của hành trình cho tới ngày xuất cảnh để tới một nước thứ 3 không thuộc lãnh thổ Shengen. Ví dụ : : rời Việt Nam ngày 11-10-10, tới Frankfurt ngày hôm sau và hanhg trình bay về từ Frankfurt- Bangkok-Hanoi ngày 20-10-10 : bảo hiểm phải có giá trị ít nhất từ ngày 12-10-10 tới ngày 20-10-10. Những người xin thị thực vào nhiều lần chỉ cần mua bảo hiểm cho chuyến đi đầu tiên. Bảo hiểm phải bao gồm các chi phí y tế , cấp cứu, chi phí nhập viện cấp cứu, và chi phí hồi hương vì lý do y tế hay tử vong trong thời gian lưu trú tại lãnh thổ Schengen.
6. Đăt vé ( không phải vé ) máy bay khứ hồi. sau khi hồ sơ được duyệt cấp, đại sứ quán có thể yêu cầu trình bày vé máy bay trước khi cấp thị thực. trong trường hợp có nhiều đích đến, phải nộp thêm giấy tờ kê chi tiết và có trật tự hành trình chuyến đi, trong đó nêu rõ các chuyến bay, thời gian ở và mục đích ở mỗi chuyến đến và nơi lưu trú. Bản kê này phải do người xin thị thực ký. Nếu có sử dụng phương tiện giao thông khác ngoài máy bay, phải nộp đặt chỗ và hóa đơn tương ứng, nếu chưa có phải ghi rõ trong bản khai nêu trên lịch trình và ngày giừo của các phương tiện giao thông sẽ sử dụng.
7. Bản thư mời gốc : trong trường hợp đi theo lời mời cá nhân. Đại sứ quán chỉ chấp nhận mẫu thư mời chính thức cấp bởi Sở cảnh sát nơi ngừoi mời cư trú ( xem chỉ thị PRE/1283/2007 ngày 10/5 trên Công báo ngày 11/5/2007 quy định về các khái niệm và thủ tục cho các cá nhân làm thư mời cho người nước ngoài nhập cảnh với mục đích cá nhân hoặc mục đích du lịch ) hoặc chứng thư làm trước công chứng viên. Trong các trường hợp đặc biệt, và chỉ với sự chấp nhận của đại sứ quán, có thể thay thế bằng thư mời cá nhân. Trong mọi trường hợp, thư mời này không đồng nghĩa với việc người xin thị thực có thể bỏ qua các yêu cầu khác để nhập cảnh, do thư mời chỉ đảm bảo yêu cầu về chỗ ở trong thời gian lưu trú. Việc chứng minh có quan hệ thư từ và liên lạc bằng điện thoại cũng sẽ nâng cao khả năng được chấp thuận của hồ sơ xin thị thực.
8. Chứng minh khả năng chi trả cá nhân : trong thời gian lưu trú tại lãnh thổ Schengen ( không áp dụng đối với hộ chiếu ngoại giao và hộ chiếu công vụ ). Người xin thị thực cần chứng minh số tiền tối thiểu là 569.97 EUR nếu thời gian lưu trú từ 9 ngày trở xuống và thêm 63.33 EUR mỗi ngày từ ngày thứ 10 trở đi. Có thể nộp sao kê tài khoản cá nhân tại ngân hang trong vòng 3 tháng trở lại đây, séc đảm bảo, séc du lịch, thư xác nhận trả tiền và thẻ tín dụng kèm theo xác minh số dư tài khoản hoặc sổ tiết kiệm hiện có ( yêu cầu tài khoản chính chủ, trừ trường hợp trẻ vị thành niên thì chấp nhận giấy tờ chứng minh mang tên bố mẹ hoặc người đại diện hợp pháp của trẻ ). Không chấp nhận xác nhận của ngân hang hoặc sao kê tài khoản cấp qua internet.
9. Chứng minh rang buộc kinh tế  và xã hội ở Việt Nam

Nếu người xin thị thực là doanh nghiệp: phải nộp bản sao công chứng giấy đăng ký kinh doanh ( trừ trường hợp công ty nhà nước ), chứng minh là cổ đông của công ty và giấy xác nhận đã hoàn thành nghĩa vụ thuế của công ty 1 năm trước đó. Nếu là người làm công ăn lương, phải nộp giấy cho nghỉ phép có chữ ký của người sử dụng lao động, nêu rõ chức danh và mức thu nhập hàng tháng. Nếu là học sinh, sinh viên phải có thư giới thiệu của trường.
Nếu có tài khoản ngân hàng, sổ phụ khách hàng của 3 tháng gần nhất. Nếu không sử dụng tài khoản ngân hàng cần nộp giấy khai rõ không sử dụng tài khoản có chữ ký của người xin thị thực. nếu là người làm công ăn lương, nộp bảng lương 3 tháng cuối và hợp đồng lao động.
Giấy chứng nhận kết hôn và giấy khai sinh của các con của người xin thị thực ( nếu có )
Giấy tờ chứng minh việc sỡ hữu hợp pháp bất động sản, nếu có
10. Chỉ dành cho người nước ngoài sống tại việt nam : giấy phép cư trú hoặc giấy tờ tương đương.
11. Nếu cư trú tại khách sạn hay các cơ sỡ công cộng, phải nộp xác nhận đặt phòng của tất cả các khách sạn định lưu trú ( hóa đơn hoặc chứng nhận trả tiền trước hoặc xác nhận đặt chỗ ). Nếu ở nhà riêng, cần phải nộp hợp đồng thuê nhà hoặc giấy tờ chứng nhận sỡ hữu nhà.
12. Chỉ dành cho trẻ vị thành niên hoặc người tàn tật không đi cùng cha mẹ hoặc người đại diện hợp pháp: giấy đồng ý của cả bố và mẹ hoặc người đại diện hợp pháp của trẻ, cùng với giấy khai sinh của trẻ và bản sao hộ chiếu hoặc Chứng Minh Thư của bố mẹ hoặc ngừoi đại diện hợp pháp. Giaý đồng ý và giấy khai sinh phải được chứng nhận lãnh sự tại Cục Lãnh sự- Bộ ngoại giao Việt Nam.

CHÚ Ý :

Người xin thị thực có quyền nộp bất kì giấy tờ nào khác được cho là cần thiết hỗ trợ cho hồ sơ xin thị thực. đại sứ quán Tây Ban Nha có thể yêu cầu bổ sung hồ sơ nếu thấy cần thiết, cũng như yêu cầu phỏng vấn trực tiếp.
Hồ sơ cần được xếp theo trình tự trên, nộp bản gốc ( sẽ được trả lại khi kết thúc xét duyệt hồ sơ ) kèm bản copy ngay sau bản gốc. bản copy cần rõ rang và bao gồm tất cả các trang trắng ( ví dụ như hộ chiếu ). Tuy nhiên , các giấy tờ gửi đề tên đại sứ quán hay các phòng ban đại sứ quán ( ví dụ như thư giới thiệu gửi cho đại sứ quán chứ không phải gửi người được mời ) thì không được trả lại bản gốc và không cần nộp kèm bản copy. Giấy tờ gốc nào không nộp kèm bản copy có nghĩa là người xin thị thực không yêu cầu được trả lại và đại sứ quán giữ lại các bản gốc này. Giấy tờ bằng tiếng việt phải được nộp kèm bản dịch tiếng Anh hoặc tiếng Tây Ban Nha, để trên bản copy tiếng việt giấy tờ gốc. các giấy tờ như : giấy khai sinh, giấy chứng nhận kết hôn… phải được chứng nhận lãnh sự cả bản gốc lẫn bản dịch tại Cục lãnh sự, Bộ ngoại giao Việt Nam. Trường hợp đi theo đoàn, phải nộp bản sao giấy tờ chung cho mỗi hồ sơ xin thị thực.
Quyết định cuối cùng cấp thị thực thuộc về Đại sứ quán.
Quá trình xét duyệt hồ sơ khoảng 15 ngày ( có thể hơn tùy trường hợp )
Thời gian làm việc : nộp hồ sơ tai TOP TEN TRAVEL từ thứ Hai – thứ Sáu , từ 8:30 – 16:00
Đặt hẹn phỏng vấn vui long liên hệ : info@toptentravel.com.vn với các thông tin cá nhận cụ thể

44 thoughts on “Thủ tục xin visa Du lịch, thăm thân Tây Ban Nha

 1. golden goose says:

  A lot of thanks for all your valuable hard work on this web site. My daughter really loves working on investigations and it’s really obvious why. A number of us hear all regarding the lively mode you produce worthwhile guidelines on your web blog and as well attract contribution from visitors on that concept plus our favorite child has been becoming educated a great deal. Take advantage of the rest of the new year. You’re the one doing a powerful job.

 2. supreme shirt says:

  Thank you so much for giving everyone remarkably spectacular chance to discover important secrets from this website. It’s always so superb and also jam-packed with amusement for me and my office acquaintances to visit your site the equivalent of three times in 7 days to see the newest guidance you have. Not to mention, we are actually contented with the wonderful concepts you give. Certain two ideas in this post are ultimately the most efficient I have had.

 3. jordan 1 off white says:

  Thank you so much for providing individuals with remarkably splendid possiblity to check tips from this web site. It is usually so excellent and also jam-packed with a good time for me and my office fellow workers to search your blog nearly three times in 7 days to read the new tips you have. And lastly, we are usually motivated considering the amazing secrets you serve. Certain 4 areas in this posting are honestly the simplest we’ve ever had.

 4. golden goose store says:

  I’m just writing to make you know what a impressive experience my friend’s princess developed going through your webblog. She figured out numerous details, including what it is like to have a great teaching heart to let men and women quite simply learn about specified problematic issues. You actually did more than my expected results. Thank you for displaying the practical, trusted, explanatory as well as fun guidance on that topic to Julie.

 5. bape clothing says:

  I definitely wanted to construct a simple word to be able to thank you for all of the stunning guidelines you are giving on this website. My particularly long internet look up has finally been rewarded with really good facts and strategies to talk about with my visitors. I would mention that many of us site visitors are truly blessed to dwell in a superb community with so many special individuals with great tips. I feel somewhat fortunate to have encountered the web page and look forward to really more entertaining times reading here. Thanks a lot once again for a lot of things.

 6. off white clothing says:

  I wish to get across my admiration for your generosity giving support to those who really want help with your subject. Your real dedication to getting the message all around has been incredibly valuable and has really helped guys and women like me to achieve their pursuits. Your personal invaluable information entails a lot to me and a whole lot more to my colleagues. Best wishes; from all of us.

 7. goyard says:

  Needed to compose you that bit of word to help give thanks once again with the exceptional thoughts you’ve documented here. This has been so tremendously open-handed with you giving unhampered all that most of us could possibly have offered for an ebook to get some dough for their own end, even more so considering the fact that you might have done it if you decided. These creative ideas likewise worked as the great way to know that the rest have similar keenness the same as my personal own to see somewhat more in terms of this issue. I’m sure there are millions of more enjoyable opportunities in the future for people who look over your blog.

 8. yeezy wave runner 700 says:

  I wanted to write you one bit of observation just to give thanks again about the great methods you have shared in this case. This is pretty generous of you giving openly all that a few individuals might have advertised as an ebook to end up making some profit on their own, specifically now that you might well have done it if you considered necessary. Those smart ideas likewise worked to be the fantastic way to know that other individuals have similar keenness the same as my very own to learn a good deal more related to this issue. I am sure there are numerous more fun situations ahead for folks who read carefully your blog.

 9. kd 14 says:

  Thanks for all your effort on this web page. Kim take interest in conducting investigation and it’s simple to grasp why. My spouse and i hear all relating to the powerful tactic you render informative suggestions through the web site and in addition strongly encourage contribution from other people about this content plus our princess has always been becoming educated so much. Take pleasure in the remaining portion of the year. You have been conducting a superb job.

 10. birkin bag says:

  I want to get across my affection for your kindness supporting folks that must have help with that theme. Your personal dedication to passing the solution all over has been especially beneficial and have continuously enabled professionals like me to achieve their aims. This interesting help indicates so much a person like me and a whole lot more to my office colleagues. With thanks; from everyone of us.

 11. supreme new york says:

  I have to express my thanks to you for rescuing me from such a situation. Just after checking throughout the internet and seeing views which are not beneficial, I figured my life was well over. Being alive without the presence of solutions to the issues you’ve sorted out through your good guideline is a serious case, and the ones which might have negatively affected my entire career if I hadn’t noticed your blog post. Your actual mastery and kindness in dealing with almost everything was useful. I’m not sure what I would’ve done if I had not discovered such a step like this. I can at this point look forward to my future. Thanks for your time very much for this expert and effective guide. I won’t hesitate to endorse the website to any individual who needs and wants assistance on this matter.

 12. golden goose dad star says:

  I have to get across my passion for your kind-heartedness in support of visitors who must have assistance with in this content. Your real dedication to getting the message along turned out to be unbelievably good and has constantly permitted somebody much like me to get to their pursuits. Your amazing warm and friendly useful information indicates a whole lot to me and still more to my peers. Best wishes; from everyone of us.

 13. palm angels hoodie says:

  I just wanted to construct a brief note so as to thank you for these marvelous secrets you are posting on this website. My time-consuming internet search has finally been compensated with sensible tips to share with my partners. I would assert that we website visitors are very blessed to dwell in a magnificent website with many wonderful people with insightful tricks. I feel truly blessed to have seen your entire web page and look forward to really more thrilling moments reading here. Thanks a lot once more for a lot of things.

 14. bape hoodie outlet says:

  I want to express my appreciation to this writer for rescuing me from this particular circumstance. As a result of browsing through the the web and obtaining notions that were not productive, I believed my life was gone. Existing without the approaches to the difficulties you have resolved by way of your good short post is a crucial case, and those which may have badly affected my career if I hadn’t come across the blog. Your personal skills and kindness in maneuvering a lot of things was crucial. I don’t know what I would have done if I hadn’t discovered such a stuff like this. I can also now relish my future. Thanks very much for the reliable and result oriented help. I won’t think twice to endorse your web site to anyone who would like recommendations on this subject.

 15. off white outlet says:

  I wish to convey my affection for your kind-heartedness giving support to men and women who should have help with this subject matter. Your very own commitment to getting the solution up and down has been surprisingly functional and has constantly empowered professionals much like me to realize their desired goals. Your new invaluable facts signifies a lot a person like me and even more to my office colleagues. Many thanks; from all of us.

 16. supreme clothing says:

  Thank you a lot for providing individuals with a very nice possiblity to read critical reviews from this site. It really is so sweet plus full of a good time for me personally and my office fellow workers to search your blog at the very least thrice weekly to learn the new tips you have. And indeed, I am just certainly impressed considering the brilliant guidelines you give. Some 4 facts on this page are undoubtedly the most beneficial I’ve ever had.

 17. golden goose sneakers says:

  I have to express my appreciation to you just for rescuing me from such a challenge. Just after searching throughout the internet and finding techniques which were not powerful, I was thinking my life was gone. Existing without the presence of answers to the problems you’ve solved by means of your guide is a critical case, as well as ones that might have badly affected my career if I hadn’t discovered the website. Your personal expertise and kindness in taking care of every item was vital. I don’t know what I would’ve done if I had not discovered such a subject like this. I can at this time look ahead to my future. Thank you very much for the expert and amazing guide. I won’t think twice to propose your web blog to any individual who would need tips about this situation.

 18. off whtie t shirt says:

  Thanks for your whole work on this website. My aunt takes pleasure in engaging in research and it’s simple to grasp why. Most of us hear all concerning the lively form you give insightful guidance on your web blog and as well boost contribution from other people about this matter plus our own princess is truly being taught a great deal. Take pleasure in the rest of the new year. Your performing a really great job.

 19. kd shoes says:

  I happen to be writing to let you know what a nice encounter my cousin’s princess gained studying your blog. She figured out a lot of things, including how it is like to possess an amazing helping nature to let many more easily fully grasp certain hard to do subject areas. You really exceeded readers’ desires. Many thanks for rendering these helpful, safe, edifying and fun thoughts on the topic to Emily.

 20. kyrie 8 says:

  I am commenting to let you understand of the incredible experience my friend’s princess obtained browsing your webblog. She learned lots of details, not to mention what it’s like to possess a marvelous helping style to have many others really easily know precisely some advanced issues. You really surpassed readers’ expectations. I appreciate you for giving those useful, safe, informative and unique thoughts on your topic to Mary.

 21. hermes outlet online says:

  I have to get across my love for your kind-heartedness for persons that really need assistance with in this study. Your special commitment to passing the solution all over had been extremely valuable and have usually helped associates like me to get to their pursuits. The insightful key points signifies a lot to me and a whole lot more to my office workers. Best wishes; from each one of us.

 22. giannis antetokounmpo shoes says:

  I truly wanted to send a small note to be able to say thanks to you for these fabulous ideas you are writing at this website. My time intensive internet investigation has at the end of the day been recognized with reasonable know-how to talk about with my great friends. I would repeat that many of us website visitors are definitely endowed to live in a remarkable site with so many wonderful people with helpful basics. I feel pretty fortunate to have encountered your entire webpages and look forward to so many more brilliant times reading here. Thanks once again for everything.

 23. golden goose shoes sale says:

  I must convey my gratitude for your generosity in support of those who really need assistance with this area of interest. Your real commitment to passing the message all-around appeared to be extremely practical and has always allowed guys and women just like me to reach their dreams. Your amazing warm and friendly key points can mean much to me and substantially more to my office colleagues. Many thanks; from everyone of us.

 24. Travis Scott Jordan says:

  I simply wanted to send a comment to thank you for all of the marvelous ways you are posting here. My time consuming internet research has at the end of the day been recognized with excellent facts to go over with my classmates and friends. I ‘d believe that most of us visitors are quite fortunate to live in a very good network with many lovely people with valuable strategies. I feel quite blessed to have used your entire webpage and look forward to tons of more brilliant minutes reading here. Thanks once more for everything.

 25. supreme clothing says:

  Needed to compose you the little remark to be able to give many thanks yet again relating to the stunning suggestions you’ve shared in this case. It is really shockingly generous of you to give easily precisely what a number of people could have supplied as an e-book to help with making some dough for themselves, mostly now that you might have tried it in case you wanted. Those tips as well acted to become a fantastic way to fully grasp that the rest have the same dreams just like my personal own to understand much more on the subject of this issue. I am certain there are several more fun occasions up front for individuals that go through your website.

 26. goyard store says:

  I together with my pals were actually checking out the great tips and tricks from the website and so before long I had a terrible suspicion I had not thanked you for those strategies. The guys are already as a consequence glad to read through them and have in effect quite simply been taking advantage of those things. Many thanks for truly being simply kind and for making a choice on these kinds of incredibly good resources most people are really desperate to discover. My personal honest regret for not expressing gratitude to you sooner.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.